07.04.2020 մաթեմի ֆայլ

  1. Պատմի՛ր84300 թվի մասին:

 

  • Թիվըգրի՛րտառերով: ութսունչորս հազար երեք հարյուր
  • 84300-ն ունի 8430  տասնյակ և 84300 միավոր
  • Հարևանթվերնեն՝ 94300
  • Հաջորդողթիվն է՝84301
  • Նախորդողթիվն է՝84299
  • Մեծացրո՛ւ41789-ով:125089
  • Մեծացրո՛ւ13970-ով:98270
  • Մեծացրո՛ւ72084-ով:156384
  • Մեծացրո՛ւ 201470-ով:285770
  • Մեծացրո՛ւ 440064-ով:524364
  • Մեծացրո՛ւ 240747-ով:325047
  • Փոքրացրո՛ւ 30036-ով: 54364
  • Փոքրացրո՛ւ 20101 – ով:64299
  • Փոքրացրո՛ւ 39009-ով:45391
  • Փոքրացրո՛ւ 20940-ով:63360
  • Փոքրացրո՛ւ11048-ով:73352
  • Մեծացրո՛ւ 10 անգամ, 100 աննգամ։ 84300×10=843000 84300×100=8430000
  • Փոքրացրո՛ւ 10 անգամ, 100 անգամ 84300:10=8430 84300:100=843
  • Կլորացրո՛ւ մինչև մոտակա տասնյակը, հարյուրյակը, հազարյակը 84500 85000
  • Թվի թվանշանները վերադասավորի՛ր այնպես, որ ստանաս հնարավոր ամենափոքր թիվը։ 30048
  • Թվի թվանշանները վերադասավորի՛ր այնպես, որ ստանաս հնարավոր ամենամեծ թիվը։ 84300

 

Լուծի՛ր խնդիրները։

Ա․Երկու տուփերից առաջինը կշռում է 400 գրամ, երկրորդը՝ 240 գրամ։ Քանի՞ կոնֆետ կա առաջին տուփում, եթե երկրորդ տուփում կա 6 կոնֆետ։

Լուծում 1) 240:6=40

 

2) 400:40=10

Պատասխան՝10 կոնֆետ

Բ․ Նարեն  ու Նիկան գնեցին կակաչներ։ Նարեն վճարեց  450 դրամ, իսկ Նիկան՝ 250 դրամ։ Քանի՞ կակաչ գնեց Նիկան, եթե Նարեն գնեց 9 կակաչ։

                                       Լուծում  1 ) 450:9=50 

 

2) 250:50=5

  

Պատասխան՝5 կակաչ

Գ․ Հայրիկը գնեց 3 կգ խնձոր և 2 կգ նարինջ և վճարեց ընդամենը 2400 դրամ։ Ի՞նչ արժե 1 կգ խնձորը, եթե 1 կգ նարինջն արժե 600 դրամ։

Լուծում 1) 2×600=1200

 

2) 2400-1200=1200

 

3) 1200:3=400

Պատասխան՝Նարինջ 600 խնձոր 400

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s